Martin Ruisaard


Wie is Martin Ruisaard
Op 16 april 1984 is Martin geboren te Vlaardingen.
Hij is op 3 juni 2013 getrouwd met Rosita Ruisaard-Nietvelt.
Martin en Rosita hebben op 1 april 2013 Restaurant De Fuik overgenomen en zijn iedere dag bezig om hun droom te verwezenlijken.
Wat zij het liefste doen is gasten een fijne culinaire beleving bezorgen en dat doen ze samen!

Zelfgemaakte taart
Al heel jong wist Martin dat hij wilde koken...
Op de lagere school heeft hij het altijd over koken gehad en hielp hij zijn moeder met het maken van haar gerechten. Op verjaardagen was bij de familie Ruisaard dan ook altijd zelfgemaakte taart, want vond de jonge Martin: 'Taart maak je zelf!'. 

Opleidingen
Op zijn twaalfde jaar begon hij aan de opleiding 'Brood & Banket, Koken & Serveren' op het ROC Zadkine College te Rotterdam welke hij op zijn zestiende met succes afrondde en vervolgde door een aantal koksopleidingen waaronder de opleiding 'Gespecialiseerd kok' te Leeuwarden.
Volgende jaren deed Martin verspreid door Nederland ervaring op in diverse bedrijven;
van een simpele bistro tot het eerste restaurant in Nederland met 3 sterren.
Één van zijn grote voorbeelden is dan ook Cees Helder, die in 2002 met Restaurant Parkheuvel als éérste Nederlandse chef de felbegeerde 3-michelinsterren behaalde.

C.V.
Martin heeft o.a. stage gelopen/gewerkt bij de volgende bedrijven:

Restaurant De Zwetheul te Schipluiden
Restaurant Parkheuvel te Rotterdam
Bistro au Bon Clochard te Schiedam
Restaurant De Gastronoom te Harlingen
Restaurant Amarone te Rotterdam
Restaurant Het Veerhuys te Almere

Kookstijl
De kookstijl die Martin door al zijn ervaringen heeft ontwikkeld en momenteel bij Restaurant De Fuik tot uiting brengt is als volgt te omschrijven:Frans georiënteerd met moderne & Aziatische invloeden waarbij vaak een invulling op 'eigen-wijze' word gehanteerd.
Mede door zijn leermeesters is Martin altijd geïnspireerd door de klassieke Franse keuken, hij kookt dan ook uitsluitend met de mooiste producten die met veel zorg door hem zijn geselecteerd.
Zo ervaren de gasten niets dan het allerbeste!